Satakuntalainen Osakunta

AJANKOHTAISTA
KALENTERI


05.04. RaHanPeSuKoko kalenteri...
ETUSIVU
Osakunnan viikko 30.3. - 5.4.2015


Maanantai 30.3.
- 10km lenkki, jonka jälkeen venyttelytuokio Montussa. Lähtö Viisistä klo 19.15

- (Mielensäpahoittaja-) Punkkupiiri kirjastossa klo 20.00
Nyt saa luvan kanssa valittaa. Mikä mättää ja ei toimi? Tule ja kerro. 

Tarjolla viiniä, josta tosin ei saa valittaa.

Tiistai 31.3. 
- Keskivartalotreeni KeVa Montussa klo 21.00–22.00

- Pääsiäisateria Bar Teoksessa
klo 20.30 
Kaikki ovat sydämellisesti tervetulleita pääsiäisaterialle. Tänä vuonna nautimme sen Bar Teoksessa, joka tarjoilee tapaksia Runeberginkatu 61:ssa. Yhteislähtö Viisistä on klo 20.10 tai tule suoraan paikan päälle. Osakunta sponssaa jokaisen ruokailua kahdella eurolla. Liity siis seuraan ja juhlista pääsiäispaaston lopun häämöttämistä ja maaliskuun päättymistä! <3:lla Kraati - Yhteiskunnallisen toimikunnan oki Saanemme lisätietoa aivan pian.

Keskiviikko 1.4.

- Yhteiskunnallisen toimikunnan oki Viisissä klo 19.15
Eduskuntavaalit lähestyvät ja on aika perehtyä politiikan kenttään. Tule Viisiin kilpailemaan ja huijaa itsellesi voitto poliittisesta pingosta!

Torstai 2.4.
 - Kirjastopäivystys klo 20.0021.00


- Sipiäinen eli pääsiäinen Sipin mökillä 2.4.6.4.
Tule viettämään pääsiäistä muiden osakuntalaisten kanssa Sipin mökille. Paikalle voi saapua kun se parhaiten sopii omaan aikatauluusi. Mökkeily Sipillä on myös oiva tapa päästä eroon vuosijuhlaviikon
aiheuttamista traumoista ja mahdollisista kehon myrkytystiloista (vaihtoehtoisesti näitä voi myös vahvistaa). Kaupanpäällisiksi saat osto-oikeuden Haronmäki-haalarimerkkiin (julkaisupäivä tba).
Mökki sijaitsee Kauvatsalla osoitteessa Kyttäläntie 1160, Kokemäki. Kyydeistä voidaan sopia esimerkiksi tapahtumasivulla Facebookissa: https://www.facebook.com/events/831463700230729/
T. Haronmäen isäntä Ville

- TorstaiTykitys Viisissä klo 19.00
Kiinnostaisiko tutustua suunnistuskartan saloihin ilman vaaraa metsikköön

eksymisestä? Onko tähtäimessäsi kaupunkiloma tuntemattomaan kaupunkiin,
jossa perinteisestä kartanlukutaidosta olisi hyötyä? Tai haluaisitko muuten
vain lenkkeilemään kotikorttelikkojen kujille?
Tällä viikolla torstai tykityksessä on luvassa suunnistusta sprinttikartalla. Lähtöpaikka sijaitsee Lastenlehdossa, joten nyt jos koskaan on mahdollisuus tutustua Satakuntatalon ympäristöön kartan kanssa. Aloitetaan yhdessä Viisissä klo 19 pikaisella karttamerkkikertauksella ja jatketaan siitä maastoon. Radan saa kiertää kävellen, juosten tai hölkäten, yksin, kaksin tai vaikka viiden hengen ryhmässä. Lähtekää mukaan! T. Pia


Sunnuntai 5.4.
- Kuntopiiri Montussa klo 20.00–21.00

Muuta
Kiltahuoneessa järjestetään lanit 10.4. klo 16.00 – 12.4. klo 18.00. Ilmoittautuminen Tämä sähköpostiosoite on suojattu roskapostia vastaan, aseta javascripttuki päälle nähdäksesi osoitteen. niin tiedetään varata tarpeeksi laitteistoa. Näin.
t. Honksu


 

Lue lisää...
 
Karhuviesti 2015

Satakuntalaisen Osakunnan viesti satakuntalaisille

 

Uusi ja vieras saattaa joskus tuntua pelottavalta. Tuttujen ja turvallisten seinien sisällä on helppo olla, mutta asioiden tekeminen aina samaa kaavaa noudattaen ja silmät uusilta mahdollisuuksilta sulkien estää niin ihmisten kuin yhteisöjenkin kehittymisen. Satakuntalaisina ylioppilaina me haluamme kannustaa kotimaakuntaamme rohkeuteen ja kokeilevuuteen. Satakunta tarvitsee uusia ideoita, kansainvälisiä vaikutteita sekä tahtoa edistyä ensimmäisten joukossa.

 

Hyvänä esimerkkinä rohkeudesta voidaan mainita nyt 50-vuotisjuhlaansa viettävä Pori Jazz -festivaali. Vuonna 1966 ensimmäisen kerran järjestetty tapahtuma lähti liikkeelle hyvin ennakkoluulottomana kokeiluna, mutta vuosien saatossa se on noussut paitsi yhdeksi Suomen suurimmista tapahtumista, myös keskeiseksi veturiksi Satakunnan elinkeinoelämälle. Hyvä idea, usko asiaan ja vahva työmoraali voivat viedä pidemmälle kuin ajatellaan edes olevan mahdollista.

 

Satakunnan tulee olla avoin uusille ajatuksille ja kokeiluille niin kulttuurin, tapahtumien kuin yrityselämänkin osalta. Rohkeus uutta kohtaan ei kuitenkaan tarkoita kaiken vanhan hylkäämistä. Päinvastoin esimerkiksi omasta kulttuuriperinnöstä voi löytyä nykyhetkeen sovitettuna raikkaita ajatuksia. Me, satakuntalaiset ylioppilaat, arvostamme Satakuntaa, joka on avoin niin kotimaisille kuin kansainvälisillekin uusille vaikutteille, ajatuksille ja avauksille.

 

Satakuntatalossa Helsingissä 18.2.2015,

 Hanna Hannus                                                  Niina Lindholm

kuraattori                                                           hallituksen puheenjohtaja

 
Satakuntalainen Osakunta
Satakuntalainen Osakunta on Helsingin seudulla opiskelevien satakuntalaisten korkeakouluopiskelijoiden yhteisö. Osakunnan toiminnan tarkoitus on luoda jäsenilleen edellytykset viihtyisälle ja kehittävälle yhdessäololle. Satakuntalainen osakunta tarjoaa jäsenilleen monipuolisia palveluita, tapahtumia ja hienon osakuntahuoneiston keskellä Helsinkiä. Lisäksi jäsenet voivat hakea osakunnan stipendejä ja asua Satakuntatalon asuntolassa. Satakuntalaisessa Osakunnassa on noin 200 jäsentä ja sen toimintaa pyöritetään täysin opiskelijavoimin.

***

Satakuntalainen Osakunta (SatO, the Satakunta Student Nation) is one of 15 student nations in Helsinki University. Traditionally the student nations each took members only from a certain part of Finland, but these days all students, including international students, are free to join any nation they like. Satakuntalainen Osakunta has an own house in Kamppi, where you can find our nation floor but also a dormitory for our members, a sauna and a gym.

Satakuntalainen Osakunta is a nonpolitical student organization that gathers together students from all academic fields, to have fun with a wide range of events. Our activities range from traditional academic dinner parties and cultural events to excursions and sport activities. Every Wednesday at 7pm we have an oki (osakuntailta, nation evening), a happening with a weekly chancing theme and some food.

SatO welcomes also international students to join us. A student nation is an easy way to meet local students from all universities in Helsinki region, have a break from studies and get to know the Finnish student life. For more information about our organization and becoming a member, you can contact us at Tämä sähköpostiosoite on suojattu roskapostia vastaan, aseta javascripttuki päälle nähdäksesi osoitteen. or visit our membership secretary during office hours on Wednesdays at 5.30pm to 6pm.

 

img_1356.jpg
photo12.jpg
liity
kkweb