Jäsenyys ja edut

Tervetuloa Satakuntalaiseen Osakuntaan!

Olit sitten juuri yliopistoelämää aloitteleva tai jo pidemmälle ehtinyt opiskelija – olet lämpimästi tervetullut liittymään Satakuntalaiseen Osakuntaan! Tällä sivulla kerrotaan, miten voit liittyä osakuntaan ja mitä etuja jäsenyydestä on.

Onko sinulla kysyttävää liittymisestä? Ota rohkeasti yhteyttä opastussihteeriin (fuksitapahtumat, abi-infot, fuksien opastus) tai jäsensihteeriin (jäsenasiat).

opastussihteeri (at) satakuntatalo.fi
jasensihteeri (at) satakuntatalo.fi

 

Liittyminen 

Osakunnan jäsenmaksu on 12 euroa lukuvuodelta. Maksun voi suorittaa pankkisiirrolla HYYn jäsenmaksun yhteydessä tai käteisellä osakunnan syksyn fuksipäivystyksissä, joita pidetään syyslukukauden alussa. Päivystysten loputtua osakuntaan voi liittyä jäsensihteerin vastaanotolla. Päivystysajankohdat löydät kalenterista.

Jäsenmaksun maksamisen lisäksi uusien jäsenten tulee käydä kirjoittamassa nimensä osakunnan jäsenkirjaan eli matrikkeliin. Osakunnan kokous hyväksyy kirjautuneet fuksit juhlavasti jäseniksi. Jäsenyyden merkiksi fuksit saavat itsenäisyyspäivänä osakuntanauhan.


Kuka voi liittyä jäseneksi?

Vaikka SatO:n jäsenistä suurella osalla on jonkinlainen suhde Satakuntaan, ei satakuntalaisuus ole jäsenkriteeri – toivotamme osakunnan jäseniksi tervetulleiksi kaikki kotipaikasta riippumatta.

Osakunnan varsinaiseksi jäseneksi voivat liittyä Helsingin yliopiston, Aalto-yliopiston, Taideyliopiston, Svenska handelshögskolanin ja Maanpuolustuskorkeakoulun kirjoilla olevat opiskelijat.

Ulkojäseniksi voivat liittyä kaikki ylioppilastutkinnon suorittaneet, siis esimerkiksi ylioppilastutkinnon suorittaneet ammattikorkeakouluopiskelijat tai muiden kuin pääkaupunkiseudun yliopistojen opiskelijat. Ulkojäsenillä ei ole osakunnan kokouksissa äänioikeutta, eivätkä ulkojäsenet voi olla osakunnan hallituksen jäseniä. Muuten ulkojäsenellä ja varsinaisella jäsenellä ei ole juurikaan eroa.

Jäseneksi voi liittyä missä tahansa kohtaa omia opintoja ja ympäri lukuvuoden.

 

Jäsenedut – seitsemän syytä tulla satolaiseksi


1. Osakunnalla tutustut eri alojen tyyppeihin

Osakunnalla on porukka, joka on kuitenkin aina avoin uusille tyypeille. SatO:lla saat kavereita kaikilta tieteenaloilta aina tulevista hammaslääkäreistä humanisteihin ja teologeista teekkareihin.

2. Olohuone keskellä Kamppia

Osakuntahuoneisto Viisi on osakuntalaisten olohuone kaikkine palveluineen. Viisistä löytyy tilava keittiö, kahvinkeitin, hiljaista opiskelutilaa, sohvia löhöilyyn, kirjallisuudennälkään kirjasto, tilattavia aikakauslehteä sekä päivän sanomalehdet niin Helsingistä kuin Satakunnasta. Lisäksi viihdykkeeksi löytyy telkkareita, erilaisia pelikoneita ja kasoittain lautapelejä. Ja tärkein, eli toiset satolaiset!

3. Helpotusta opiskelijabudjettiin

SatO:n jäsenenä voit hakea Satalinnan säätiön edullisia opiskelija-asuntoja (mm. Satakuntatalon asunnot). Osakunta jakaa jäsenilleen vuosittain yhteensä noin 20 kappaletta opinto- ja tutkimusstipendejä. Lukukausien aikaan joka keskiviikkoilta osakuntahuoneistossa on tarjolla apuemäntien valmistamaa herkullista okiruokaa aivan ilmaiseksi.

4. Puuhaa filosofisesta pohdiskelusta lätkäkatsomoon

Osakunnan virkailijat, toimikunnat ja kerhot järjestävät aktiivisesti ohjelmaa niin arki-iltojen kuin viikonloppujen ratoksi. Ekskursiot ja tapahtumat ovat osakuntalaisille yleensä ilmaisia tai ainakin hyvin edullisia.

5. Upeita juhlia

Osakuntalaisena pääset ottamaan osaa juhliin aina teemasitseistä fiineihin vuosijuhliin. Juhlista suurin osa järjestetään nollabudjetilla tai osakunnan tuella, joten ne sopivat hyvin opiskelijan kukkarolle.

6. Monipuoliset harrastusmahdollisuudet

Satakuntatalolla jäsenten käytössä ovat urheilutila Monttu, jossa urheilutoimikunta järjestää monenmoisia viikoittaisia hikoiluaktiviteetteja, sekä saunat. Osakunnalla on myös oma bändikämppä musiikkitreenejä varten. Kirsikkana kakun päällä osakuntalaisten käytössä on Sipin mökki, oma mökki Satakunnassa. Harrastit sitten urheilua, kulttuuria tai eräilyä, osakunta tarjoaa siihen tiloja ja seuraa.

7. Pääset tekemään osakunnasta oman näköisesi

Kaipaatko elämääsi rakkausrunojen lukupiiriä, ruoanlaittotreenejä, sulkapalloseuraa, väittelykerhoa tai jotain muuta aktiviteettia? Hyvin todennäköisesti voit järjestää sen osakunnalla tai osakuntalaisten kanssa. Jos taas haluat oppia esimerkiksi taloudenhoitoa, lehden toimittamista, hallituksen jäsenen vastuita tai kulttuuritapahtumien järjestämistä, on osakunta hyvä paikka oppia uutta ja kantaa vastuuta. Osakunnalta löytyy lukuisia erilaisia vastuutehtäviä: voit liittyä kerhoon tai toimikuntaan, alkaa apuemännäksi tai -isännäksi tai hakea virkailijaksi tai hallitukseen.